Контакти

Як безпечно купити колеса в інтернеті

Під час пандемії коронавірусу все більше і більше людей почали купувати в Інтернеті. В наш час такий спосіб використовується не тільки для закупівлі предметів першої необхідності, але й при придбанні запчастин та витратних матеріалів для автомобілів.

На жаль, в мережі досить багато нечесних і недобросовісних продавців, які тільки виграють від популярності електронної комерції, що зростає. Бажано вибирати перевірений інтернет магазин, такий як Planeta Kolis, наприклад, який гарантує якість продукції та високий рівень сервісу.

 

Поради та рекомендації професіоналів

На що ще слід звернути увагу при купівлі шин та дисків, щоб не переплатити та не бути обдуреним при виборі випадкового продавця у мережі? Насамперед, уважно порівняйте усі пропозиції – нижча ціна може бути пов'язана, наприклад, з тим, що пропонується більш стара модель шин.

Перевірте вартість доставки - великі та надійні інтернет-магазини з гарною репутацією зазвичай постачають шини дешевше, ніж випадкові продавці. Пам'ятайте, що ідеальний зовнішній вигляд на фото – це ще не все, адже сучасний ринок буквально затоплений підробленими легкосплавними дисками та «брендовими» шинами.

При виборі моделі шин експерти рекомендують використовувати незалежні тести гуми, які публікуються у спеціалізованих автожурналах та їх електронних версіях у мережі. Листування з продавцем може бути малоінформативним з простої причини - йому потрібно продати товар, щоб отримати прибуток.

Такі відповіді, як «ніхто не скаржився», «всі мої клієнти тільки хвалять» або «я сам на них їжджу, і вони чудові», насправді не гарантують, що дані шини належної якості і мають такі ж чи кращі характеристики, ніж у конкуруючих товарів.

 

Що вибрати?

Відмінності між шинами та їх параметрами при тривалому використанні можна перевірити лише у ході тривалих порівняльних випробувань, які у контрольованих умовах. Також варто знати, що навіть у випадку з шинами від іменитих виробників є моделі кращі та гірші, іноді також бувають великі відмінності між послідовними поколіннями однієї і тієї ж моделі.

Саме тому при виборі шин варто уважно перевіряти модель гуми, що пропонується. Адже те, чи маємо ми справу, наприклад, з актуальною версією даної моделі або її попереднім поколінням, може вплинути не тільки на ціну, а й на характеристики.

Наприклад, шини Continental SportContact3 повністю відрізняються від шин SportContact6, як і шини Goodyear Vector і Vector Gen 2. У цій галузі прогрес дійсно великий, і нові моделі, як правило, мають значно менший гальмівний шлях.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття