Контакти

Види шин – легкові літні

Які літні шини вибрати? Не секрет, що саме стан та якість літньої гуми відіграють ключову роль у тому, як машина поводиться на дорозі у теплі періоди року. Якщо не забезпечити машині достатнє зчеплення з дорогою, навички водія та системи безпеки мають другорядне значення.

 

Тож варто подбати про найкращі літні шини в тому бюджеті, який є у вашому розпорядженні. Ви можете вибрати як найдешевші шини китайського виробництва, так і оригінальні літні шини від найкращих світових виробників. Однак є моменти, на які завжди варто звернути увагу при покупці.

 

Розміри літніх шин

Пам'ятайте, що цей параметр гуми повинен завжди відповідати рекомендаціям виробника вашого автомобіля. Ви можете використовувати альтернативну заміну, але при цьому висота таких покришок може відрізнятись не більше ніж на 2% від вихідного розміру.

 

Також майте на увазі, що використання замінників може спотворити показання спідометра або збільшити витрату палива. По можливості вибирайте розмір, рекомендований виробником. Однак, якщо ви сумніваєтеся у виборі, зверніться за допомогою до експертів, які допоможуть підібрати оптимальні варіанти для автомобіля.

 

Ціни на літні покришки

Скільки коштують літні шини? На жаль, однозначно відповісти це питання неможливо. Все залежить від типу автомобіля та ваших потреб. Що стосується вартості, то можна виділити три основні класи літніх шин:

- шини бюджетного класу (економ);

- шини середнього класу;

- шини преміум класу.

 

Кожен з них матиме свої внутрішні цінові діапазони, з різним співвідношенням ціна-якість. Простіше кажучи, що дорожче шини, то краще умови водіння. Якщо у вас є підходящий бюджет, і ви багато і часто їздите за місто, бажано вибирати покришку середнього чи преміального класу.

 

З іншого боку, для помірної міської їзди і невеликого пробігу можна вибрати подешевші моделі — особливої різниці, швидше за все, ви не відчуєте.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття