Контакти

Вплив навколишнього середовища на шини

Чи варто вкотре говорити про те, наскільки автомобільні шини піддаються різним впливам навколишнього середовища. Іноді навіть у голові не вкладається, як цим виробам вдається переживати такі випробування. І справді, подумайте, скільки ударів об бордюри, взаємодії з гострими предметами, камінням доводиться переживати автомобільним шинам за період їх експлуатації. І це не враховуючи розпечених доріг влітку та жахливих морозів у зимовий час.

 

Не дивно, що під такою дією автомобільні шини з часом можуть покриватися тріщинами. Серед таких ушкоджень прийнято виділяти атмосферні тріщини, погодні та озонові. Тріщини на автошинах можуть виникати у борозенках протектора. Вони бувають косметичними, тобто невеликими та неглибокими, і великими. У разі пошкодження, слід замінити автомобільну шину. Зрозуміло, що всі автошини схильні до розтріскування. Головне, щоб цей процес відбувся якнайпізніше.

 

Що веде до швидшого розтріскування автомобільних шин? Якщо ви звикли залишати свій автомобіль на вулиці, будьте готові до того, що його шини будуть перебувати під постійним впливом сонячних променів або морозу. При неакуратному паркуванні шини стикаються з бордюром, що також вкрай негативно позначається на їхньому стані. При використанні миття автомобіля агресивних миючих засобів розмиваються протиозонні присадки, а також антиоксиданти. Внаслідок цього на шинах також з'являються тріщини.

 

При не частому використанні автомобіля його шини ще більше схильні до розтріскування, ніж при більш частій їзді. Це пояснюється наявністю в автомобільних шинах спеціальних з'єднань, що уповільнюють їхнє старіння. При постійній їзді стиск та розтяг шин зупиняє їх розтріскування. Щоб не піддавати зайвий раз шини негативному впливу сонця – використовуйте на стоянках спеціальні чохли для автомобіля, що покривають шини.

 

Варто звернути увагу на те, що часто виробники автомобільних шин дають гарантію на свої вироби чотири роки. Але вам буде відмовлено у заміні, якщо буде встановлений факт неправильного використання шин: їзда на недокачених або спущених шинах при перевантаженні автомобіля.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття