Контакти

Як підготувати автомобіль до літа

Початок сезону – важкий час для автолюбителя. Потрібно змінити покришки, пройти діагностику, підготуватися до зміни погоди. Скільки маніпуляцій потрібно зробити, щоб спокійно насолоджуватися їздою нагрітими літніми дорогами?

 

Сезонне миття
До нового сезону автомобіль, звичайно, бажано помити. Весняне миття передбачає, що авто буде очищене від залишків зимових дорожніх реагентів, які можуть дати непередбачувану хімічну реакцію за теплої погоди. Досвідчені автомобілісти рекомендують використовувати піну, яка вимиває навіть найдрібніші частинки бруду. Бажано помити машину двічі чи тричі, зробивши між кожною процедурою тижневу перерву.

 

Необхідно ретельно промити зимові шини, приділивши особливу увагу гніздам для шипів, куди набиваються бруд та хімія. Варто почистити диски, особливо, якщо на вашому авто встановлено недешеве лиття. Дорожні реагенти можуть завдати таким дискам незворотної шкоди.

 

Зверніть увагу на акумулятор. Запорукою його безперебійної роботи є чистота. Протріть елементи приладу, перевірте всі дроти та місця з'єднань. Якщо це необхідно, зверніться до фахівця. Слідкуйте за акумулятором у спеку, нагрівання пристрою прискорює хімічні реакції, що може призвести до погіршення роботи, а у важких випадках до поломки.

 

Як завершальний штрих пропилососьте салон, перевірте кондиціонер, помийте вікна.

 

Три причини «перевзутися»
Тепер, коли ви помили зимову гуму, її слід прибрати подалі до настання холодів і перевзути автомобіль. Тому є три причини: безпека, комфорт, оптимізація витрат. Зимові колеса влітку знижують ходові якості автомобіля, доставляють незручності при їзді та підвищують витрату палива.

 

Літню гуму вибирайте відповідно до свого стилю водіння та особливостей автомобіля. Цього літа виробники шин пропонують чимало новинок.

 

Турбота про тиск
Чистота, зрозуміло, запорука здоров'я, але для шин обов'язковою є ще одна процедура, якої автомобілісти часто нехтують. Йдеться про перевірку тиску. Процедура є обов'язковою. Недостатньо чи, навпаки, надмірно накачані шини можуть стати причиною різноманітних неприємностей: від банального дискомфорту при їзді до серйозної аварії.

 

Почати варто з підкачування шин у спеціалізованому монтажному центрі. Але зупинятись на цьому не варто. Нагадаємо, що в літню спеку тиск у шинах змінюється у бік збільшення разом із нагріванням шини. Тому, буде розумним регулярно перевіряти його і час від часу доводити відповідно до рекомендацій виробника покришок.

 

 

Ви можете записатися на візит до нашого центру шиномонтажу або на автомийку Lux Wash PREMIUM у наших менеджерів, телефони вказані в контактах.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття