Контакти

Види шин – зимові легкові

Зимові шини повинні бути безпечними та надійними, щоб працювати навіть у найекстремальніших погодних умовах. Гальмівний шлях на мокрій та зледенілій поверхні значно збільшується, якщо не використовувати спеціально розроблені для таких умов покришки.

 

Які зимові шини вибрати?

Якщо ви не знаєте яку зимову гуму вибрати, бажано вивчити рейтинги цієї продукції від незалежних організацій. Завдяки цьому, ви отримаєте уявлення про об'єктивні оцінки експертів та фахівців, а також пересічних користувачів.

 

Варто звернути увагу, наприклад, на рейтинги німецького автомобільного клубу ADAC, який:

- перевіряє поведінку зимових шин на сухому, мокрому та обледенілому покритті;

- оцінює їзду снігом;

- визначає рівень шуму, що створюється шинами під час руху;

- перевіряє стійкість шин до зношування;

- тестує їх впливом геть економію палива.

 

Розміри зимових шин

Чи мають розміри зимових шин бути такими ж, як літні? З технічного погляду розмір шин повинен насамперед відповідати рекомендаціям виробника вашого автомобіля. Однак у випадку із зимовими шинами вважається, що вужчі, ніж стандартні, покришки краще працюватимуть у зимові місяці.

 

Пам'ятайте, що в зимових умовах використання шин має вирішальне значення для правильної поведінки автомобіля на дорозі. Оптимальним варіантом тут буде розмір, рекомендований виробником. Більшість експертів рекомендують використовувати один діаметр та ширину покришки протягом усього року.

 

Ціни на зимові шини

Скільки коштують зимові шини? Вартість їх покупки варіюватиметься в залежності від класу та виробника. Залежно від ціни гума для зимових умов зазвичай ділиться на три категорії:

- бюджетного класу (економ);

- середнього класу;

- преміум класу.

 

Якщо ваші поїздки обмежуються поїздками містом, не доведеться вкладати величезні суми в зимову гуму, і бюджетної моделі має вистачити. Однак любителям зимових гірських походів або людям, які часто подорожують, обов'язково мають бути цікаві шини середнього та преміум-класу.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття