Контакти

Як правильно підібрати зимові шини

З наближенням зими багато водіїв готуються до зміни шин. Але чи знаєте ви, на що звернути увагу, щоб обрана вами зимова гума була гарною і могла справлятися з дорогою навіть тоді, коли за вікном дуже холодно, сніг чи ожеледиця?

 

На які характеристики, параметри та властивості зимових шин варто звернути увагу? Ретельний підхід до подібних покупок може гарантувати більш безпечне та легке керування і навіть економію палива. З широкої пропозиції різних виробників автоаксесуарів вибирайте ті шини, які мають правильну форму протектору та правильний склад гумової суміші.

 

Чим хороші зимові шини

Стандартні зимові шини підходять для використання у складних погодних умовах. Що це означає? Взимку температура опускається нижче 7 градусів за Цельсієм, а на дорозі на вас чекають:

- сніг;

- ожеледиця;

- сльота, талий сніг, змішаний із піском або хімічними речовинами, якими в цей період посипають дорожнє покриття.

 

Протектор зимових шин має бути якісно рифленим, а склад, який використовується для їх виробництва, повинен бути адаптований до зимових умов. Шини повинні мати відповідне маркування, де зазвичай можна знайти зображення сніжинок, що символізують складні умови на дорогах взимку.

 

Найкращі зимові шини – з глибоким протектором

Характерною особливістю шин, які підходять для зимових умов, є їхній глибокий протектор. Покришка повинна бути оснащена великою кількістю ламелей (невеликих поперечних надрізів на поверхні покришки), що полегшує утримання на снігу та більш впевнену поведінку автомобіля на ґрунтовій дорозі.

 

Це пов'язано з тим, що сніг, який потрапив у канавки, гарантує найкраще зчеплення з атмосферними опадами, що лежать на дорозі. Тому не забувайте вибирати шини з якомога більшою кількістю ламелів, тому що вони полегшують маневрування автомобіля за рахунок збільшення зчеплення на засніжених, обледенілих та брудних дорогах.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття