Контакти

Низькопрофільні б/у шини

Що являють собою низькопрофільні б/в шини, і які їх основні переваги та недоліки? Слід відразу сказати, що суворого визначення «низькопрофільної» гуми немає. До цієї категорії відносяться моделі шин з малою висотою боковин по відношенню до ширини.

Як правило, покришки зі значенням профілю (відношення ширини до товщини), рівним або нижче 50%, умовно вважаються низькопрофільними. Дані типи покришок часто використовуються як оригінальне обладнання в спортивних автомобілях та авто преміум класу.

Насправді низькопрофільні шини також користуються популярністю серед власників і звичайнісіньких авто. Їх одразу ж оцінили фанати автомобільного тюнінгу, які насамперед звернули увагу на естетику покришок.

Можливість використовувати збільшені диски та низький профіль шини дозволяють надати практично будь-якому автомобілю більш агресивний, спортивний характер, а також покращити його зовнішній вигляд.

 

Переваги та недоліки низькопрофільних шин

Вибираючи низькопрофільні шини для свого автомобіля, варто знати, що крім переваг вони мають деякі недоліки. До головних переваг подібної гуми відносять:

- чудове візуальне доповнення зовнішності автомобіля;

- ефективність для спортивних автомобілів (краще прискорення та повороти, а також більш короткий гальмівний шлях);

- найкраща керованість на автомобілях із заниженою підвіскою.

Слід пам'ятати і про деякі недоліки, які необхідно брати до уваги при покупці низькопрофільних покришок. Це, перш за все, більш швидке зношування та стирання шин через агресивний стиль водіння.

Крім того, через те, що така шина гірше поглинає нерівності дороги, швидко зношуються елементи підвіски та трансмісії. Випадкові потрапляння в ями чи наїзди на бордюри на швидкості призводять до деформацій дисків.

Кому підходять низькопрофільні шини? Насамперед, такі моделі ідеально підійдуть любителям тюнінгу. Низькопрофільні шини добре гармонують з ходовими якостями та стануть чудовим доповненням зовнішнього вигляду спортивного автомобіля.

Всупереч думці, покупка відповідних шин - справа непроста, і потрібно враховувати безліч факторів, включаючи профіль. При купівлі стандартних або низькопрофільних шин варто враховувати як особливості свого автомобіля, так і стиль водіння.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття