Контакти

Правила зберігання шин б/у

Правильне використання кожної шини полягає не тільки в її грамотній експлуатації під час керування автомобілем. Для того щоб покришки служили максимально довго, необхідно обслуговувати їх на професійних станціях шиномонтажу, а також правильно зберігати їх у періоди невикористання.

Чому при зміні шин між сезонами важливо скористатися послугами професійних сервісів? Тільки в цьому випадку можна бути впевненим, що заміна здійснюється на спеціалізованому устаткуванні, яке не зашкодить і не деформує вашу шину.

Також фахівці можуть перевірити стан клапана та за необхідності замінити його. Ваші колеса відбалансують та накачають до необхідного тиску, якщо ви збираєтесь зберігати їх на дисках.

 

Особливості зберігання

Після успішної заміни шин необхідно подбати про їхнє подальше правильне зберігання. Покришки повинні бути в сухому приміщенні без доступу сонячних променів (ультрафіолет згубний для гуми будь-якого типу).

Крім того, в місцях зберігання не повинно бути плям машинної олії, розчинників та іншої агресивної хімії. Бажано використовувати спеціальні захисні чохли, які забезпечують необхідний рівень захисту шини від впливу будь-яких зовнішніх факторів.

Температура у такому місці має бути в межах від -5 до +35 градусів Цельсія. Перш ніж залишити шини на зберігання, слід ретельно оглянути протектор на наявність застряглих каменів та іншого сміття.

Бажано очистити протектор від бруду та насухо витерти шини. Що стосується найкращого положення для зберігання – воно залежить від того, чи зняті покришки з дисків чи ні. Гума на дисках зберігається горизонтально одна на одній на чистій поверхні.

Якщо покришки зняті з дисків, їх необхідно запакувати в чохли або пакети, після чого зберігати вертикально поряд з одним. Допускається і горизонтальне зберігання, але кількість покришок не повинна перевищувати 4 одиниць.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття