Контакти

Як доглядати за салоном автомобіля

Секрет довговічності салону автомобіля дуже простий: потрібно лише правильно і вчасно наводити там порядок. Однак залежно від особливостей інтер'єру машини, підхід до цього питання має бути різним.

 

Якщо оббивка в салоні тканинна, до неї постійно прилипає пил і бруд, тому такі сидіння потребують регулярного прибирання, причому без пилососа та спеціальних засобів не обійтися. Однак перш ніж використовувати хімію, потрібно переконатися, що вона не зашкодить матеріалу.

 

Догляд за килимовим покриттям салону або ворсовими автомобільними килимками теж має бути регулярним. Якщо забруднення несильне, впораються з ним серветки, ганчірки чи щітки. Але коли автомобільний аксесуар вимагає більш серйозного очищення, знадобляться сильний тиск води і жорстка щітка. Якщо ж на килимок пролито олію, бензин чи хімікат, фахівці рекомендують використовувати автошампунь – але обов'язково без воску.

 

Сушать килимки у вертикальному положенні, щоб зійшла вода і зберігалася їх форма. Зайву вологу прибирають пилососом чи феном.

 

Якщо салон зі шкіри або екошкіри, доглядати його простіше, так як цей матеріал практично не піддається забрудненням. Але й тут є певний «мінус»: з часом відбувається пересихання шкіри, через що вона починає тріскатись. Щоб уникнути такої неприємності після того, як шкіру / екошкіру очищають від забруднення, її обробляють спеціальним кондиціонером, що продовжує термін її експлуатації. Іноді сидіння з цього матеріалу потрібно протирати вологою серветкою або тканиною.

 

Що стосується стель в автомобілях, вони забруднюються рідко, тому чистять їх зазвичай, коли помітять плями. Засіб підбирається в залежності від типу оббивки. Важливо, щоб у складі хімії не було воску.

 

Часом автомобільне скло миють тільки зовні, тоді як робити це потрібно і в салоні. Очищають їх звичайними побутовими засобами та ганчіркою, що добре вбирає рідину і не залишає вологих плям і ворсинок.

 

Для того щоб гумовий килимок служив максимально довго, при його очищенні в жодному разі не можна застосовувати відбілювачі та інші речовини, що містять у собі хлор або спирт, оскільки в даному випадку високий ризик пошкодження покриття виробу, зміни його кольору. Немає потреби щодня мити дані автомобільні аксесуари: цілком достатньо після кожного використання протирати їх або промивати теплою водою з милом, потім обов'язково висушувати.

 

Ми можемо запропонувати весь асортимент автохімії для догляду за салоном вашого автомобіля.

Попередня стаття Дивитися усі статті