Контакти

Скільки можуть прослужити б/в шини

Якщо ви плануєте купити уживані покришки, слід відразу ж усвідомити для себе кілька моментів. Безумовно, ви виграєте в ціні, але при цьому повинні приділити увагу зовнішньому огляду шин, щоб зрозуміти, скільки вони ще зможуть вам прослужити.

 

Що впливає термін служби шин? Перш ніж отримати поняття про термін служби всесезонних, зимових або літніх шин, спочатку варто зупинитися на факторах, що впливають на знос шин. Велике значення мають:

- стиль водіння;

- умови експлуатації;

- пробіг;

- тип покришок.

 

Логічно припустити, що чим динамічніше та безрозсудніше їздив минулий власник уживаних покришок, тим швидше зношувалися шини на його автомобілі.

 

Як показує практика, покришки на спортивних машинах або потужних позашляховиках можна використовувати до пробігу 25000 км. Якщо їздити відносно спокійно, пробіг збільшується вдвічі (50 000 км.) і навіть у 4 рази (100 000 км.).

 

Звичайно, що більше пробіг, то сильніше зношуються шини. Шина зношується та втрачає свої властивості з кожним пройденим кілометром. Тому необхідно також звертати увагу на загальний технічний стан шин. Термін служби шини залежить від якості, методів догляду, зберігання та використання, а також року випуску.

 

Вік покришки та товщина протектора

Вік шин має велике значення: виробники не рекомендують використовувати шини старше 10 років навіть за відносно непоганого зовнішнього стану. Шини з явними ознаками пошкодження та деформації також підлягають заміні. Також зверніть увагу на протектор.

 

За регламентом не можна їздити автомобілем на шинах з протектором менше 1,6 мм. Якщо це зимова гума, варто замінити шини із глибиною протектора 3-4 мм. Без ризику бути оштрафованим та позбавленим техпаспорту можна використовувати зимові шини та з глибиною протектора не менше 1,6 мм, але пам'ятайте про безпеку.

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття