Контакти

Що таке технологія RunFlat?

RunFlat (їзда на спущеній) – технологія, що забезпечує можливість роботи шини за наявності проколів, тобто. Ця технологія дозволяє вам продовжити рух навіть на спущеному колесі.
Що таке технологія RunFlat? Основні плюси та мінуси.
Особлива конструкція шини з технологією RunFlat дозволяє проїхати із проколом у колесі від 50 до 150 км залежно від завантаженості автомобіля. Швидкість руху у разі має бути трохи більше 80 км/ч. RanFlat дає можливість доїхати до шиномонтажу для ремонту та уникнути складної та небезпечної зміни колеса серед потоку машин.

 

У результаті шини Run-Flat мають наступні переваги:

При різкій втраті тиску в шині ви не втрачаєте контроль над автомобілем.
Немає потреби в запасному колесі.
Не потрібно самому змінювати пошкоджене колесо.


Однак існують і мінуси у технології Run-Flat:

Через особливу конструкцію демонтажу такої шини потрібно особливе шиномонтажне обладнання, яке знайдеться далеко не в кожній майстерні, особливо далеко від великого міста.
Про прокол шин RunFlat можна дізнатися надто пізно, тому з метою безпеки покришки RunFlat можуть встановлюватися тільки на автомобілях із системою ESP та датчиком тиску повітря у шинах.
Шини з цією технологією не підлягають серйозному ремонту. Корд неминуче деформується під час поїздок на спущеному колесі. У будь-якому випадку можна відремонтувати виключно зовнішню частину протектора.
Негативно може позначатися збільшена вага колеса, що впливає на довговічність деталей підвіски, комфорт, а також динамічні характеристики автомобіля.


Різні виробники використовують різні позначення, що свідчать про використання технології Run-Flat: Bridgestone - RFT; Goodyear - RunOnFlat; Michelin - ZP; Continental - SSR; Dunlop - ROF; Yokohama - ZPS; Nokian - Flat Run; Pirelli - Run Flat; BMW – RSC (RunFlat System Component).

Попередня стаття Дивитися усі статті Наступна стаття